Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1947 στη Θεσσαλονίκη, από τον Ιωάννη Κτιστάκη εστιάζοντας στον τομέα της επεξεργασίας και χύτευσης του μολύβδου. Πιο συγκεκριμένα κατασκευάζοντας βαρίδια ψαρέματος για τα δίχτυα των ψαράδων της εποχής, οι οποίοι έφτιαχναν μέχρι τότε μόνοι τους τα μολύβια που χρειάζονταν για τα δίχτυα τους, κόβοντας μολυβδοσωλήνες. Έτσι καθιερώθηκε τότε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα επαγγελματικά βαρίδια για δίχτυα.

Τα επόμενα χρόνια η παραγωγή των προϊόντων επεκτείνεται πλέον και στην κατασκευή βαριδίων παραγαδιού και πετονιάς (καθετή, συρτή, τσαπαρί), καλύπτοντας σχεδόν στο σύνολο τις ανάγκες, τόσο των επαγγελματιών ψαράδων όσο και των ερασιτεχνών.

Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας είναι η κατασκευή του γνωστού σε όλους βαρίδιο καμπάνα το 1967 το οποίο και κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα Δ.Ε. 32331).

Σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει την παράδοση του ιδρυτή της και παππού μας Ιωάννη Κτιστάκη έπειτα από μισό αιώνα και επεκτείνεται σε βιομηχανικό χώρο 1200τμ στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου (ΒΙ.ΠΕ.Θ.) στην Θεσσαλονίκη όπου πλέον κατασκευάζει βαρίδια ψαρέματος και καταδύσεως επαγγελματικής, ερασιτεχνικής χρήσης καθώς πλάνους για jigging και spinning, μολυβοκεφαλές, κοντοφύλακες, Tenya και ακροδέκτες μπαταριών. Τέλος με κύριο σκοπό την αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του πελάτη και την προσαρμογή στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της αγοράς, προσφέρει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, μοντέρνας γραμμής και λειτουργικότητας, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές για την ασφαλή χύτευση και κατασκευή βαριδίων ψαρέματος με όλες τις άδειες που προβλέπει ο νόμος.

Back to Top
error: Content is protected !!